Mitraliera lui base

“Un fleac, i-am ciuruit”. Intr-adevar, a ciuruit 5 mil de romani care au spus NU si asta e un mizilic…de altfel dupa modul in care vorbeste despre popor iti dai seama ce entitate absurda e pentru el poporul….Imi place de replica a fost in stare. Foarte democrata, nu?
Dezamagirea m-a tinut o perioada departe de orice forma de exprimare dar acum ca am revenit va povestesc un lucru nostim care mi s-a intamplat in timpul campaniei din turul doi…Iesisem la o tigara in fata bibliotecii unde trei barbati si o femeie, oameni saraci, banuiesc ca se ocupau cu maturarea spatiului din fata bibliotecii, vorbeau despre alegeri…
Femeia ii plangea de mila lui Basescu, “saracu de el in sus si-n jos” ca mint astea la televizor, atitudinea luata de obicei de oamenii usor manipulabili, pentru care Basescu e un zeu care vrea sa faca de toate intotdeauna, dar nu e lasat niciodata, i se pun tot felul de piedici si obstacole. O atitudine la care a contribuit si presa insistand poate prea mult pe defectele si mizeriile pe care le-a facut, este de-al transforma pe basescu intr-o victima inocenta a media care spune si arata oribilitati atat de mari incat omul se gandeste ca nu au cum sa fie adevarate, ca e sunt prea grozave mizeriile ca sa le creada, asa toti mint, doar base spune intotdeauna adevarul. Revenind la povestirea noastra, femeia asta, care nu avea un ban in buzunar, a venit sa-mi ceara mie o tigara, continund sa-l apere pe Base si sa/i planga de mila. Oamenii astea ar fi in stare sa-si taie din pulpa piciorului pentru Greuceanul neinfricat, chiar si atunci cand sunt saraci lipit pamantului, fara sa le treaca o clipa prin mintea lor ca asta i se datoreaza chiar lui, care timp de 5 ani a condus tara sa traim mai bine, sa exista locuri de munca bine platite ca sa nu trebuiasca sa ceara o tigara unui student, si in final a reusit doar sa fure bine, printr-una din scamatoriile lui in care el joaca alba neagra si te instiga la vot, adica la joc , pentru ca apoi sa urmeze lovitura de gratie si sa incepa ciuruirea cu mitraliera lui.
Alt exemplu elocvent al tipului de alegator basescian e cel care mandru si semet declara ca el a votat cu dreapta, ca doar nu putea sa voteze comunistii de la PSD si sa ajunga sa-si cumpere oua pe cartela. Cred ca am auzit de atatea ori replica asta cliseistica a comunismului ca imi vine sa vomit, venita din partea unor oameni frustrati, incapabili de a trai in anul 2009, ei s-au oprit pe undeva prin ’89 (asta pt cei ce au trait in vremea comunismului, ceilalti sunt batuti in cap de-a binelea) si nu mai pot trece de pragul acesta, nu mai pot evolua, nu pot ajunge in sec XXI si asta e singura placa care mai merge si pe care o mai stiu…

Advertisement

7 responses to this post.

 1. Cliseul comunismului in PSD nu este nicidecum rasuflat. Tot student sunt si eu, si nu pot sa nu ma ingrozesc cand vad de ce a fost capabil eternul presedinte PSD Ion Iliescu sa faca in ’90 cand a salvat democratia din ghearele unora ca noi pe vremea aceea.

  Iar eu nu stiu cum poti argumenta inaptitudinea lui Basescu cu cei 5 ani de presedintie. Stii cumva care sunt prerogativele prezidentiale? Le numeri pe degetele unei maini. Iar inainte de acesti 5 ani, era mai bine? Sau tot Basescu a facut ca si inaintea propriului mandat sa ne mearga prost?

  Reply

 2. *alicuza
  Ramai in ingrozirea ta atunci.
  Daca ar fi fost vorba de inaptitudine, mai mergea, adica era cat de cat scuzabila, dar e vorba de raul pe care l-a facut tarii asteia si pe care-l va mai face.
  Asta e problama, ca atributiile lui de presedinte au ajuns sa se exinda si peste cele de prim ministru si cu referendumul aprobat ii va fi foarte usor sa manevreze totul dupa placul lui, ca un dictator dragut ce vrea doar binele poporului.
  Inaptitudinea e a celor care pica in cliseul asta cu comunismul, care nu pot vedea omul, ci doar mase. Nu cred ca se poate vorbi de comunism cand se aliaza dreapta cu stanga pentru un proiect care ar fi avut sanse, un proiect democrat si care ne-ar fi salvat de ciuruiala lui basescu.
  P.S. Iliescu are 82 de ani, gata, s-a terminat de mult cu anii ’90

  Reply

 3. Octa, in general ai sintetizat bine. fauna este, sigur, mai larga si mai interesanta, dar sinteza ta surprinde esentialul.
  @ Alicuta: ce are Geoana cu Iliescu (cel impotriva caruia a candidat la functia de presedinte si l-a batut). Vorbesti de prerogative prezidentiale, dar tu nu stii nici macar ca la alegerile prezidentiale se alege un om, nu un partid. Si ca omul ala, devenit presedinte ar trebui sa fie independent. Si daca tot te oripilezi, trebuia sa te oripilezi atunci cand Basescu a adus PSD-ul la guvernare. Sau traiai prea bine atunci si n-ai observat asta?

  Reply

  • O, eu m-am ingrozit si cand a ajuns PSD-ul la guvernare, dar nu a existat alternativa, oricat de ingrozit eram eu.

   Inteleg ca se voteaza un om, si nu un partid, si ca acel om va iesi din partid pe timpul mandatului, asta insa nu inseamna ca el nu este inclinat catre acel partid si nu reprezinta valorile acestuia. Partidul exercita totusi o influenta mare asupra omului, nu poti sa zici ca intr-o zi, gata nu mai are nimic de-a face cu partidul in care a fost pana atunci. (Bine, teoretic in Romania la cat oportunism politic exista, cred ca ar putea exista si asa ceva).

   Cat despre traitul bine in Romania… Not gonna happen! Nu in viitorul apropiat, nu cat timp mai traiesc fosti comunisti care intoxica viata politica (Iar in categoria asta intra si Basescu, sa nu credeti ca il exclud in vreun fel).

   Singurul lucru care ma deranjeaza este ca toata lumea zice: Gata nene, dupa 5 ani Basescu nu ne merge bine, deci trebuie votat Geoana. Cand Geoana saracu a fost caracterizat pana si de Iliescu corect.

   Reply

  • PS: E alicuza. 😉

   Reply

 4. Octa, pune tu, te rog, cateva semne de intrebare dupa paranteza, ca mie mi-au fugit..

  Reply

 5. Sincer eu nu vad marele rau pe care l-a facut Basescu.

  Da, presedintele numeste prim-ministru, scrie in constitutie, da presedintele poate initia referendum, scrie in constitutie, da oamenii pot vota la referendum pentru propunerea presedintelui. Eu nu vad dictatura.

  Iar nu mi-o lua in nume de rau, dar acea mareata coalitie antibasescu de dreapta si de stanga atata a fost, o coalitie antibasescu. In momentul in care Basescu ar fi pierdut alegerile zilele coalitiei ar fi fost numarate.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: