Cererea

I

 

Subsemnatul, Mădălin Danciu, proaspăt absolvent a o oareşce facultate şi profesor la voi în şcoală, fără niciun domiciliu stabil –  solicit să mă lăsaţi dracului în pace şi să nu mă mai urmăriţi când vin şi plec de la ore. Motivez că spre deosebire de dumneavoastră, eu îmi fac realmente treaba. În plus,  nu părinţii copiilor la care eu predau se plâng de absentarea profesorilor de la ore sub pretextul obligaţiunilor la care vă supune funcţia de director. Ca fapt divers, vă anunţ că  nu e nevoie să ascultaţi la uşa cancelariei sub diferite pretexte ce spunem despre d-voastră. Dacă chiar vreţi să ştiţi, bineînţeles că vă bârfim de japiţă şi gheonaie ce sunteţi şi n-am să uit să m-aţi scos de pe programul serbării de Crăciun şi că nu mi-aţi trimis elevii la olimpiadă.

Solicit în acelaşi timp concediu medical pe data de 20 ianuarie 2011 când am să mă îmbolnăvesc subit şi am să mă duc la Arad să dau examenul la didactică, motivând că deja simt o greaţă în stomac scriind această cerere.

V-aş mai ruga la fel de respectuos să nu mai îmi bagaţi pe gât religia d-voastră pentru că nu mă interesează şi să nu mai folosiţi cuvinte pompoase în preajma mea pentru că fac alergie şi va trebui să scriu altă cerere de învoire. Nu dau doi bani când îmi spuneţi că sunt pe cale să-mi pierd sufletul şi nu vreau să încep niciun consiliu profesoral cu Tatăl nostru pentru că e stupid şi de-o artificialitate mai mare decât fondul de ten cu care vă daţi.  Dacă se poate, aş mai dori să daţi jos toate citate religoase de pe pereţi pentru că fanatismul d-voastră nu duce decât la reacţii de respingere şi revoltă în masă.

P.S. În timpul orelor nu mă mai chemaţi la direcţiune.

 

 

 

17 ianuarie 2011                                                                      Mădălin Danciu

 

 

După ce am terminat de scris cererea mi-am imaginat faţa ei de broască umflată în timp ce o citea, ceea ce m-a relaxat grovaz. Măcar pe jumătate eram satisfăcut. Am aşteptat cinci minute să savurez gustul victoriei şi să mă întreb cum ar fi dacă… Apoi, am luat o altă coală albă şi m-am scremut să scot următoarele cuvinte:

 

Doamnă director,

Subsemnatul, Mădălin Danciu, absolvent al facultăţii de Istorie, promoţia 2007-2010, profesor de istorie la şcoala cu clasele I-VIII „Sfântul Iosif”, vă rog a binevoi să-mi aprobaţi această cerere prin care solicit să mă învoiţi în data de 20 ianuarie 2011.

Motivez că în urma cursurilor de Psihopedogie, modulul II, trebuie să susţin un examen de didactică în data respectivă.

 

 

 

17 ianuarie 2011                                                                      Mădălin Danciu

 

Am lăsat toate foile, caietele, pixurile, cărţile pe masă şi m-am dus să mă culc. Ana încă citea din cartea ei, aşa că i-am zis noapte bună şi am tras uşa de la camera mea, lăsând-o totuşi puţin crăpată.

-Mădă…ai încuiat uşa? m-a întrebat ea cu voce de pernă

-Da

– De la cât ai mâine?

– De la 9

-Şi eu.

Apoi n-am mai avut curajul să spun ceva.

2 responses to this post.

  1. […] licitat, Supravieţuitor, Theodora Marinescu, Zalmoxys, Ragnar, George Valah, Dispecer Blogosferă, Octavia Sandu, Gabriela […]

    Reply

  2. […] timpul acestei conversaţii, Carmen zâmbea sinistru – dar discret – din […]

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: